Red Riding Hood Dropdown Menu

Dag 1


Torsdag, första dagen på Dreamhack Winter. Rätt segt, men vad ska man begära av första dagen? Natten är en helt annan femma.

Invigningen var enligt mig fet. Stod lång fram, och måste bara nämna att jag bugar för mannen som bestämde att ha Tetris efter också!

Under torsdags-dagen så har jag vandrat emellan att vara i montern och gå runt och kolla allt. Jag testade till exempel åka berg-och-dalbana med Oculus Rift. Vilket var rätt häpnadsväckande! Det som förvåna mig mest var att balanssinnet sa att man satt i en vagn på bana och inte på en stol i verkligheten.

Senare på kvällen så spelade ju också den älskade DJ Broiler. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka. Vi, LBS-gänget, var nog en av de första som faktiskt började dansa innan broiler ens börjat. Så vi tog slut på vår energi innan. Så ja, vi va tvugna att gå ut efter en halvtimme in på Broiler.

Nu är det Fredag och en ny dag betyder nya äventyr! Ska försöka ta lite små kort under dagen. Och är det någon som är här som jag inte hälsat på än, säg till så ska vi nog allt lösa det! Dreamhack Winter

Om bara 40 min öppnas dörrarna till Dreamhack Winter. Och vid samma tid kliver jag och tre andra LBS'are på tåget mot DH. Vi kommer stå mestadels i LBS-montern och ni får gärna hälsa på!

Sedan kommer vi ha fritid emellan våra pass så är det någon som vill träffas så säg till. Speed art: "World Wide"
Svart till "Mona" ag. digitala speedarts

Mona skrev på mitt inlägg på "Dear lover" hur jag filmar när jag målar på datorn. Och ja jag vet inte direkt hur jag ska förklara, men jag ska försöka så gott jag kan.
 
Jag använder en test version av Microsoft Expression Encoder 4. Bra för att vara testversion. (Enligt mig.) Dom förra jag testat har haft dålig upplösning, eller helt enkelt att videon varit vattenstämplad av självaste "företaget". Det enda som jag lite jobbigt med Expression testen är att man kan endast filma in 10 minuter per gång och får efter "klippa ihop dom". Erkänner att i början fattade jag inte ett piss av alla inställningar och vad dom gjorde för skillnad, men efter några testgånger så förstod jag hur.
 
Jag kommer antagligen uppgradera mig efter att ekonomin är lite större och jag hittar ett program som har dom kraven jag har. Menar jag skulle gärna hålla på med video/film i större mängd. Som t.ex. vloggar jag gjorde förr. Men ja, finns en anledning varför jag går foto och inte film. 
 
Så ja, Mona, jag hoppas jag svarade på din fråga bra och inte gjorde dig mer förvirrad än innan! Jättesnällt att du frågar, för ja, aldrig tänkt på att jag kanske borde berätta vad jag använder för några program. World wide

 
När kreativiteten lägger av, eller ah, iallafall när det gäller vad "modellen" ska ha för outfit på sig så tar man första bästa hjälp. Och för mig var det att kolla igenom Emma's Polyvore och nästan direkt hittade jag en mysig outfit som jag började skissa upp. Lineart för denna tog ungefär en timme och färgläggning 55 minuter. 
 
Om någon halvtimme kommer jag även publicera speedart, video. Kanske direkt efter. Inte riktigt bestämt mig. Så från 5 minuter till 30 min så kommer den upp. Var beredda! 
 
Wolfcream @ PolyvoreUnderbara kväll!


En stor vändning från te och mys till sång och skoj senare på kvällen, men vad ska man säga förutom att dessa människor är helt underbara! Mer än så behöver man inte säga om denna kväll.

Speed art: "Dear lover"

 
Videon har varit uppladdad som olistad sen tisdag och tidigast igår har folk kunnat hitta länken via min facebook. Stör mig lite på att ljuset krånglade mitt i videon och gör att man knappt ser hur eller vart jag skuggar. Får komma på något lättare, och snyggare, sätt att filma in. Borde egentligen ta och köpa mig ett riktigt målarbord, men det är ju pengar och pengar är mycket jobbigt att lägga ut. 
 
Som jag sagt alla gånger innan så ska jag försöka filma in mer och visa. Men problemet är att det är jobbigt, och man kan inte direkt bara sjunka in och bara måla som jag vanligtvis gör. Så så fort problemet med kameran är löst så kanske möjligtvis jag kommer filma in mer. Vem vet. Kanske det inte blir så. Men vi kan ju alla hålla tummarna att det blir så.WIP: Random outfit

 
När man inte kan komma på någon rolig outfit i huvudet så finns det alltid Polyvore! En av de bästa apparna för att bygga ihop set av olika slag. Och även kunna hitta vart plaggen finns, hur mycket dom kostar, och får också meddelande ifall plagget du "gillat" är på rea och liknande. Har ett account där (klicka här för att komma direkt till min profil). Men jag är varken så jätteaktiv där eller så "stor", och ger inte heller ut dom mest intressant outfits. 
 
Därför var det bra att jag har min älskade vän att luta mig över till. Förstår inte hur hon hittar allt, men på något vänster hittar hon alltid det mest udda och coolaste sakerna ever. Detta är en outfit som hon byggt ihop och eftersom jag hade närtill sprall enda ut till fingertoppen så började jag måla upp den.. 
 
Och även att klockan är barnet så ska detta inte få ta min skönhetssömn. (Inte ikväll iallafall.) Färgläggningen får vänta tills imorgon. 
 Dear lover

 
Nu är den klar. Eller ja, blir alltid att jag målar lite extra när ingen ser. (Ondskefullt jag vet.) Jag laddade upp WIP-bild för inte så länge sen, och vill du se bilden klicka då här. Även en video har gjorts på denna. Fyfan, mycket lättare att spela in de digitala. Då är det ingen kamera i vägen!  Fullt i ugnen


Dags för bakning! Banankaka för att slippa slänga de nästan övermogna bananerna. Alla som orkar kan hoppa in genom skorstenen så kan jag bjuda på en liten bit och kopp kaffe.The Sketchbook

 
Våran senaste historiauppgift, nämnd "Du är en konstnär", var om att skapa något någon "gammal" konstnär skapat, eller iallafall efterlikna konstnärens konstsätt. Och en konstnär som alltid varit lika fascinerande för mig är Da Vinci. Så galet smart, och så galet talangfull. 
 
Uppgiften var som sagt att efterlikna ett eller flera konstverk som konstnären skapat och jag valde att ta ett par som jag målade av och gjorde ett collageliknande av. "Man lär sig mer utav att kreativt skapa än att skriva en textdokumentation hur personen levde." Det var vår lärares kommentar när han  fram uppgiften. Visst vi hade även möjlighet att skriva en dokumentation om personen, men kreativ som jag är valde jag självfallet målar-delen.
 
Till denna bild ska vi också skriva en dikt om hur personen var, vem och hur hen agerade på olika sätt. Det kommer nog bli svåra delen. Eller ah, jag kan skriva dikter. Det kan alla. "Roser är rosa, himlen är blå. Varför är det så?" Väldigt poetisk av mig som sagt. Vi märker hur denna del går! 
 
Juste ja, glömde nästan av. För detta måste alla veta om. Det tog väldigt lång tid tills man såg vad da vinci skrev för det kan gjorde var att skriva spegel vänt. På frihand! Hur kan ens en människa tänka orden spegelvänt och få ner dom på papper. Inte det lättaste. Och ja, det är därför jag valt att ha den magiska texten överst i bilden. Någon som ser vad det står? Dear lover

IG @ bymichaelao
 
Återgick till en gammal målning för att försöka få den klar denna gången. Målade klart linjerna och börjar nu gå in på detaljer så som smycken, smink, hår och si sådära. Beroende på hur långt jag kommer på min "line art" kanske jag istället för att göra skuggningen nu gör den senare på en video. Jag vet att det var många som uppskattade/tittade på min förra för-hand-målning. 
 
Får se, i vilket fall som helst kommer jag inte filma den idag i så fall eftersom ljuset inte är det bästa och det leder till att videon antagligen kommer se bajs ut. Plågan


Två trötta flickor i en och samma säng. Kan inte sluta med något annat än mys. Och ja, det gjorde det inte heller. Gammal bild som får mig på bättre humör. Om ni har hund/katt/husdjur förstår ni när jag säger att det alltid är lika mys att komma hem och mötas av glada skall och massa gos!

Nu ska jag in till Tandregleringen och spänna metalställningen jag har i käften. Alltid lika kul och man ser verkligen fram emot varje besök! För för varje besök är det ett besök närmare att ta ut den!Upp, upp och vidare!


Gick upp redan vid 7 i vackra Falköping och inte så långt efter drog vi iväg på äventyr, upp mot södra Sverige! 
Tack för gårkvällen


Jag måste ge dessa fina flickor stort tack för gårkvällen. Många skratt och dom gav mig en underbar kväll. (Även alla andra jag mötte där ger jag ett tack till!)

Idag är jag sådär lagom seg i kropp och sinne. Fast det är konsekvenser man får ta när man lägger sig sent. Jag har inte gjort något mer än nödvändigt. Majoriteten av all tid denna dag gett mig har jag kollat massa anime, kollat klart, börjat på nya. Och ja, mycket avslappnande!Svar angående mitt armband


Fick fråga av Mona igår, på mitt förra inlägg, angående mitt armband/ringar. Denna accessoar hittade jag i tisdags när jag var i Göteborg, på HM för 99:-.
 
Den kan vara lite krånglig ibland för "benen" kommer fel, och jag kan inte riktigt knuta ihop näven. Men annars är älskar jag den! Jag är egentligen ingen guldmänniska utan bär nästan endast silver, men eftersom den inte fanns i silver (vad jag såg) så fick det bli guld.