Red Riding Hood Dropdown Menu

Ingen vlogg idag

Jag har suttit och gjort läxor och måste tyvärr fortsätta med det resten av kvällen. Så tyvärr blir det ingen vlogg idag. Hade jag kommit på det innan hade jag bara slängt ihop något fort, men nu är det alldeles för sent. Förlåt söta rara ni. Vi får hålla tummarna på att läxorna inte stoppar mig nästa måndag!Lektionsfri


insta @bymichaelao
 
Ledig idag. Eller ja, det är en lektionsfri dag. LBS Trollhättan håller på att flytta in i dom nya lokaler. Så lärarna sliter med möbler medans vi elever ligger hemma och latar oss. Fast jag är riktigt nyfiken på hur det kommer se ut. Imorgon blir första dagen. Mediaavdelningen (våning 1) kommer bli så galet cozy efter att MET11 har fått fixa till de lite med tavlor och shit. Ya! Tre våningar fylld med kärlek. Det är Ljud & Bildskolan Trollhättan de! 
 
Just nu väntar jag på att Blomman ska bli klar för en kopp kaffe och tjöt. Och så länge bör man ju göra lite läxor. Fast... jo. Det borde man. Lazy sunday

 
Söndagar är sådanna dagar man ska minsta möjliga och springa runt halvnaken. Leva livet så som det ska vara! Fast det är vad jag gör ungefär varje dag. Minsta möjliga aktivitet och minsta möjliga kläder. Men söndagar är dagar man ska vara EXTRA lat och EXTRA naken. Nej, det blev också fel.
 
I vilket fall som helst jag hurrar för att söndagar finns. Man behöver inte göra ett skit. Fast det skulle ju vara mysigt och ha någon att inte göra något skit med. Och den meningen var inte alls riktat mot en och en enda person som just är långt åt helvete bort och fett saknad. Nu ska jag kolla Bleach i sorg/ilska/whatever/någonsåndärkänsla.Fota (nästan) vad du vill

Så länge du inte står på någons tomt eller någon företags mark så får du fota hur mycket du vill, på vad du vill. Du kan till och med stå utanför och fota in genom någons fönster. Det enda som är strängt "NEJ", är vissa skyddsobjekt som kan vara både militära och civila anläggningar. Fast när man inte får fotografera är det tydligt skyltat.
 
 
Om någon kommer fram och säger till att hon/han inte vill vara med på kortet måste jag ta bort den då? Nej. Verkligen inte. Du får helt enkelt fota folk, enskilt eller i folkmassa, nära håll eller lång ifrån. Du kan i princip hålla ett makroobjektiv framför ögat på personen om du vill, men, du får inte hindra personen att röra sig och absolut inte hålla fast någon i jackan eller uppträda störande. Då kan det handla om ofredande, vilket inte har med att du fotograferar att göra.
 
En polis/privatperson får aldrig be dig ta bort någon bild eller ta filmen. I så fall behövs ett beslut från åklagare och det är ytterst ovanligt att det händer. Om det händer dig fråga dom bara om dom har domstolsbeslut på det! Då borde dom bli tysta.
 
Du har hela världen öppen för dig om du är på allmän plats eller ditt egen tomt. Du kan stå utanför din granne och fota när hon/han strippar för sig själv. Hon/han kan inte stämma dig eftersom du inte står på privat mark. Fast om du sedan publicerar den (t.ex. internet) är det andra lagar som ställer till det för dig.. Så länge du har bilderna för privat användning kan du fota vad du vill. Punkt slut.
 Tänk på.. gatufoto

Ska du ut och gatufotografera? Det kanske till och med är första gången? Gatufoto är inte det lättaste och en av många anledningar till det är nog att det känns lite ovant att ta sina bilder mitt ibland alla okända människor. Innan har jag tyckt att gatufotografi verka trist och långrandigt, men har man en kamera i handen medans man går igenom stan ser man så mycket mer än när man går utan. Man lägger märke till saker man aldrig skulle tänka på annars.
 
 
 Gå nära
Allt för ofta ställer man sig halv kilometer från sitt motiv och klickar av ett kort. En av de absolut svåraste sakerna med gatufoto är just att våga gå nära sitt motiv, men det är även det viktigaste. Jag har väldigt svårt med att gå nära okända människor, men människor med hundar kan jag stå framför och fota deras hundar. Oftast så ler dom bara och uppskattar att man fotar hunden. 
 
 Klä dig normalt
Med detta menar jag inte att du inte ska gå i färgglada kläder och sticka ut. För det har man all rätt till. Men gå inte runt och se ut som en fotograf. Med "se ut som en fotograf" menar jag gå med stor kameraväska och/eller flashig t-shirt "I'm a photographer, mfuckerrr". För då lägger folk märke till dig och flytar på sig när du tar dina bilder.
 
 Observera
Kolla runt. Spana. Hela grejen med gatufoto är att fånga det som händer, när det händer. Fokusera på det som händer runt omkring dig och gå inte igenom dina bilder när du är ute utan vänta med det till på vägen hem (eller när du är hemma). 
 
 
 Lär dig din kamera
När du väl står ute på gatan och ser ett gudomligt motiv/ljus och allt så kommer du inte ha tiden att fundera på vilken inställning du ska ha och vad alla inställningar gör för något. Så det är bra att du innan har exprimenterat lite och vet vad alla inställningar gör för något! Man vill ju inte riskera att missa en bra fotomöjlighet.
 
 Ta många bilder
Majoriteten av de bilder du tar kommer du förmodligen att kasta, men ju fler bilder du tar desto större är chansen att du får med dig några bra hem. Så var inte rädd att du tar för många bilder. 
 
 Göm inte kameran
Ett av de vanligaste nybörjar misstaget är att man försöker gömma undan kameran. Detta gör oftast så de runt omkring blir misstänksamma och går åt sidan. Var inte rädd att visa att du har en kamera, folk är vana vid det idag. Häng kameran runt halsen, le och sök ögonkontakt med folk runt omkring dig så kommer även de riktigt bra gatufotobilerna hitta dig.
 Gatufotografering

 
I torsdags var våran fotogrupp ute på gatorna och fotade högt och lågt. Fint väder, perfekt ljus, massa folk ute på gatorna. Enda som skulle kunnat bättras var väl tempreraturen. Man frös ju ihjäl om tår och fingrar. 
 
Kan ni tänka er att nio pers springer ut ur en buss rakt mot ett frosttäckt träd med kameran i högsta hugg. (Första bilden.) Skriker och jublar över vilket vackert väder och solljus det är. Och då menar jag verkligen så överlyckliga att de nästan hoppar runt av lycka och dansar awesomedance. Så var vi! Och folk runt kollade bara lagom snett på oss och gick några steg åt sidan när dom såg kamerorna. Efter en timmas gatufotografering blev det (såklart) värmande fika och tjat!
 
Mer bilder kommer upp senare under dagen eftersom jag inte hunnit redigera alla än. Inte heller bestämt mig vilka bilder som passar bäst i svart/vitt eller färg. Jag har just nu kommit in i en period då jag verkligen älskar svart/vit, men man måste ju ändå kolla för färg-bilderna kan i vissa fall se bättre ut.Paj you scars.

 
Igår, 8:00, sattes min första del av tandställningen in. Som jag förklarar det: "Metalgrejs i gommen." Men eftersom jag inte kan visa er någon bild på det får jag nog förklara mer än så. (För tar det förgivet att ni tycker detta är intressant.) Det är två ringar som sitter runt nästsista tänderna i överkäften och emellan går det en metalgrejs upp i gommen. Så sitter dom fast, ya. Borde rita upp en bild istället... Fast orkar inte hämta min ritplatta. Hmm, PAINT AND TOUCHPLATTA HERE I COOME.
 
Okej, det där med paint och datorns musplatta är inte riktigt min grej... Vänster bild är hur den ser ut överifrån/nerifrån/whatever. Höger frammifrån. Och som om gummiringarna inte var förfärliga nog. Med denna i käften kan jag inte:
- .. säga g
- .. kan knappt säga r
- .. säga Michaela normalt
- .. kan helt enkelt inte prata normalt
- .. äta utan att mat fastnar
- .. spotta (vilket är väldigt jobbigt när man borstar tänderna. Kommer antagligen drunkna i mitt eget saliv.)
- .. le/prata utan att förvärra mina feta sår i kinden
 
På ringarna (som sitter runt tänderna) sitter det typ skruvar och dom river upp min kind totalt. Menar vanligtvis biter jag i kinden relativt mycket, men såren hinner ändå läka lite. Men nu blir det vara värre och värre. Så bli inte förvånade om jag kommer se ut som jokern i nästa vlogg. 
 
Ett långt jävla inlägg om min gomställning. Detta bevisar att jag verkligen inte har något liv och kan tjöta vidare om vad som helst. Hoppas ni finner något mer underhållande under resten av dagen. Några förslag från mig:
- tänka ut 100 sätt att äta ett äpple på
- hur man ska förklara en färg för en färgblind utan att säga färgen
- tänk om sniglar hade ben
Ya, det är sånt här som dyker upp i min hjärna. Och om ni kommer på något smart och filosofiskt får ni gärna kommentera/höra av er så kan vi ha en liten diskussion du och jag. Skulle vara riktigt trevligt! Fast annars kan ni alltid fortsätta eran dag med att sitta vid datorn och bläddra igenom onödiga blogginlägg och gilla otroligt ointressande facebook-uppdateringar.Love in the morning

 
Bilder är tyvärr bara uppriggad, men vi kan låssas att det faktiskt var en underbart vacker och solig morgon, och att jag vaknade upp bredvid min speciella och tog en kopp morgonkaffe. (Om han faktiskt hade druckit det och älskat kaffe lika mycket som mig.) Man kan ju låssas att han satt bredvid och gjorde att jag log sådär barnsligt löjligt. För det gör han alltid. Jag kan ju alltid drömma om att han var här vid mig och höll mig sällskap dessa kalla nätter och ensamma dagar.
 Video: För mycket kaffe, bh'ar och paj

 
 Black is such a happy color
Torsdag, dag full av foto

Satt och fotade till fotohistorian och lite impulsivt vände jag mig mot Elektra och klickade några där med. Sitter just nu i skolan och har precis redigerat klart två av två bilder. Bara två kvar, och dom ska vara klara imorgon innan 8:35. Ya, men det klarar jag utan problem! Promenix i kylan

 
Bilder från igår. Kom hem från tandläkebesöket och såg att solen fortfarande sken och det var underbart vackert (fast väldigt kallt). Men stark kvinna som jag är trotsade jag kylan och drog ut med kameran på en längre promenix från bussen. Med en plupp batteri kvar hann jag knäppa några bilder. Lekte väldigt mycket med solen och därför blev en del väldigt lika. Laddar upp dessa nu. Sedan får man se om jag laddar upp några andra eftersom tiden/dagarna går.
 
Ljusa, vackra dagar är de bästa dagarna. Totally. Jag älskar det och det gör min kamera med.
 
Har börjat tänka fotografiskt HELA tiden efter att jag började media. Var ute för cirka 30 min sen och snön (wow!) föll som en dröm. Efter någon minut ute så svor jag för jag inte hade tagit med mig kameran. Flingorna föll så lugnt och harmoniskt så man skulle nästan kunna tro att det var fejksnö. Och dom var stora också. Kan inte ens sätta ord på det... Lovar att det kommer vara fult och totalstorm imorgon. God natt!
 
Juste, första körningen, och teorikurs, på trafikskolan klar. Körkort, here I (fucking) come!MF monday

Ph: Instagram (@bymichaelao)
 
Jag varit mer än normalt trött idag, eller nu på eftermiddan mer sagt. Efter min sväng till tandfuckingregleraren så gick jag raka vägen in till sängen satte på min lugna playlist på spotify och somnade in i en underbar sömn. Vaknade upp med att mamma berätta att det var mat. Samma sekund som jag vaknade smällde tänderna till i världens värk. Gummisnoddarna har kommit in ordentligt och jag tror jag kommer svälta ihjäl. Kan ju inte tugga någonting normalt. Jo, yogurt, det funkar. Men det är det enda. Gör ont och trycker. Men "ska man va fin får man lida pin".
 
Jag tänkte smarta idéen att lägga mig tidigt idag i förebygge till att vara pigg imorgon. Frågan är bara om jag kan sova nu när jag sovit någon timme på dan? Yaya, med min säng kan man sova flera veckor i sträck. Den är lite tom just nu bara...Video: Toli, den satanistiska lebb veganen!
Speed art: Angel
Angel

 
Efter några impulsiva timmar målande så är den klar och en speed art ihop klippt. Filmen kommer upp om en timme eller så. Bilden blev inte direkt så jag hade tänkt mig i huvudet, men så kan det vara ibland. Och som alltid ser jag bara fel och inga rätt, men det är därför jag kommit så långt och blivit så mycket bättre under bara det senaste året.Some insta-stuff and random shit

 
 
IG: bymichaelao
 
Ni tror seriöst jag är vaken nu eller? Ja jo, vi säger så. På en Söndag... I tro med att jag är vaken nu kanske någon levande varelse kan fortsätta sitt liv i lycka och inte behöva sörja i trehundratio dagar och nätter. Jag skriver denna texten nu (d.v.s. kvällen innan. Eller ya, idag fast tidigt idag.). Hoppas ni förstår. Vilket jag tror ni gör. Ni är smarta nog! Ni läser ju trots allt min blogg..
 
Nu väljer jag vad som ska visas i framtiden. Detta kanske kommer betyda jättemycket för mig och alla andra på denna planet. Jag kanske räddar hundratals liv tack vare mitt förinställda inlägg! För någon som läser detta nu (För mig är nu senare. Men eftersom ni läser det nu, blir det nu.) kanske egentligen skulle varit någon annanstans och eftersom denna person nu sitter och läser mitt förinställda inlägg istället så undvek personen att skapa någon form av katastrof. POFF. Oskyldiga liv har räddats tack vare mitt inlägg! Känner mig som en hjälte. 
 
Morgondagens rubrik på första sidan: 
Metalkäften Mich-mich räddar liv tack vare ett grymt onödigt och flummig inlägg
 
Nej. Jag är inte alls trött eller något liknande. Och jag blir inte alls sånhär när jag är trött. Med sånhär menar jag ovanligt spridd fantasi och flumm. Plus: Tror jag spelar lite för mycket Final Fantasy 13-2.
 
Inatt drömde jag om att jag hittade pengar i ett övergivet skåp i Göteborgs central. Jag blev ledsen när jag vakna för drömmen var bara en dröm. (noo shit)Kreativ textrubrik

Bild från fredagen då jag var ute med Hermanio och Mandisen och fotade vid Fallen (Trollhättan). Det kom fram lite små solglimtar då och då och då var landskapet helt häpnatsväckande, men kallt var det. Galet kallt! Efter värmde oss på Espresso House så man ska inte klaga. Det var värt att frysa lite. Och vi hade en mycket trevlig stund!Snart metalkäft

 
Det dystra vädret blir knappt mycket bättre och jag har inte gått mer än någon kilometer eller två (sammanlagt) de senaste dagarna. Kan vara för jag suttit och spelar Final Fantasy... Hmm. Ja, precis.
 
Jag har vänt på dygnet totalt och kommer aldrig klara av att gå upp klockan 6 igen. Eller jo, någon gång kommer jag kunna det, men jag gillar att överdriva och säga att någonting är omöjligt när det är lika möjligt som att få en gammal hund och sitta. Jag får bara göra någonting väldigt ansträngande så jag kommer i säng och somnar tidigt. Typ rulla stock nerför trappan och sedan springa upp igen. Borde nog somna efter ett tag. Och om inte så kommer jag svimma.
 
Idag är första dagen jag gått upp riktigt tidigt. Klockan sju. Ni hör ju bara på siffran. Anledningen varför jag gick upp så tidigt idag är för jag skulle till tandläkaren. YIPIII! Min tandställning är nu på g. (Är rätt så överlycklig för detta, men samtidigt inte.) Har nu fyra blåa gummisnoddar (tre ljus-, en mörkblå) mellan några tänder. Dessa ska ge mer mellanrum för nästa skitgrej jag ska ha i munnen. Den mörkblåa hänger typ nedanför "tandkronan" och stör mig jättemycket.. Önska att jag kunde visa er istället, men tyvärr jag tänker inte ta en bild in i min käft. Snart kommer jag bli metalkäften Micha. Längtar redan. (Namnet låter som en superhjälte. Åh, jag kommer bli en superhjälte!)Video: Krimskrams

 Hej då världen!

 
Detta är vad jag kommer göra nu:
1. Power on. PS3. Great!
2. Starta upp Final Fantasy XIII (del 1) och klara hela fucking skiten. Tror jag är på sista delen nu, men vet inte. Hoppas det. För jag vill tillbaka till ängen med massa underliga varelser. Men vill också vidare till nästa del.
3. Vara glad och hoppa runt för jag klarade sista kapitlet. Kanske gråta lite.
4. Börja med del 2. (bild)
 
Final Fantasy är ett mycket vackert spel. Kanske det finaste jag spelat. Och filmerna, suck... *drömmer mig bort*. Tack och hej, Lightning är en snygg tjej. Gud, vilket rim jag kom på. Måste nog vara det grymmaste jag kommit på på länge!Nya skjortor

Skjorta till v: HM, 199:-
Skjorta till h: Gina, 99:-
 
Jag tycker om rean, den är fin. Och jag älskar skjortor. Alla former. Alla färger. Alla sätt och vis. Dom är fina och bästa med dom är att man kan ha det som finkläder och myskläder. En hel outfit bild med dessa kommer upp någon annan dag när jag bestämmer mig att använda dom!Instaweek

 
Ph: Instagram (@bymichaelao)
 
Nu mot Överby och shoppa lite. Tummen upp!En pause i början av det nya året

Jag hade ett grymt slut och en grym start på året! Kunde inte ens drömma om att det skulle bli så bra som det blev. Underbara vänner och tjat, mycket trevligt måste jag säga. Hoppas att året fortsätter i samma nivå och samma underbara sällskap. Fast nae, det märker vi. Det är massa dagar kvar på det nya året och ribban har redan åkt ner några nivåer.
 
Jag inte haft tid att blogga det senaste och har inte orken att blogga nu heller så resten av veckan kommer bli bloggfri (förutom detta inlägg). Jag måste ha lite egen tid och tänka och andas. Hoppas ni har förståelse. Vi ses snart igen!