Red Riding Hood Dropdown Menu

Nattkladd

 
Se på den med en smula salt i ögat. Bara en snabbkladd alltså inget med finfina streck. Ändå rätt bra, rätt okej. Jo, men mina "kladdar" börjar bli bättre.Video: Berättar kort och snabbt om allt och ingenting

 
 
Älskar att jag visar upp teckningen och den inte syns överhuvudtaget!Vaknar upp med torraste halsen

 
gif: My little baby dog, Elohopea!

Vaknade upp runt 10-11 och märkte inget konstigt med min hälsa. Sedan någon sekund efter kände jag hur rösten försvann och när jag försökte prata kunde jag inte få fram ett enda ord. Men så är det. Får leva på halstabletter och te idag, och själklart god och härlig mat också. Fram med skurmoppen, kvinna!

Okej, män kan också städa, men jag är en kvinna och jag måste nu städa min övervåning. Eftersom jag inte varit hemma på en vecka har hårtussarna fått fötter och springer nu runt och leker med dammkornen. Inte så mysigt kan jag säga er! Så nu ska jag.. vänta.. jag har .. sjuu rum att städa! Totalt.

Sedan ungefär tolv-ett kommer Alex och Jonte hit. (Lite därför jag städar faktiskt.) Prata lite över en kopp kaffe i solen, sådär som unga vuxna brukar göra.Taize Photos #5
Taize Photos #4
Taize Photos #3
Taize Photos #2
Taize Photos #1
Home from Taize

Frankrike, lilla söta Frankrike. I detta land ligger en harmonisk plats vid namn Taize. Där unga vuxna och äldre träffas och diskuterar livets frågor. Inte bara svenskar, utan folk från hela världen. Afrika, Tyskland, Kina, Grekland, Finland, Kroatien, Polen och många mer. I början av veckan var vi kanske ungefär 800 st, men det droppade in eftersom dagarna gick och till slut var vi runt 1000 pers. 

Denna veckan har varit ett minne för livet helt enkelt. Femtio nya vänner på Facebook. Totalt uppe i femtiotvåå vänner, yipiie! Ne, men jag kanske ska vara lite mer seriös nu. Som jag va i början av inlägget. Andas nu, bra. Jag har träffat helt underbara personer och kommit väldigt nära allihopa. Inte alla 800, men iallafall 30-50 pers utav alla.

En vanlig dag:
8.00 Vaknar.
8.15 Morgonbön
ca 9.10 Frukost
10.00 Möte
12.20 Bön
ca 13.10 Lunch
17.00 Te med kaka
17.15 Jobb, diska
19.00 Kvällsmat
ca 19.20 Jobb, diska
20.30 Kvällsbön
21.15 Tjat och stoj vid Oyak
23.30 Tyst i rummet.
 
Vi hade mycket "dötid" då vi oftast gick till Oyak och åt underbar glass för endast 25 cent. Satt och tjöta om allt och inget. Och ni kanske tycker att jobba som diskare låter tråkigt, men de va nog de roligaste jobbet! Och vi va det bästa teamet av alla. Sjöng, och dansa. Sjöng lite till och diska samtidigt. Hellre diska än att städa toaletter eller hämta sopor. 

Nu kommer denna dag fyllas med massa bilder från Taize. Kanske inte så många, men rätt många iallafall.Uppehåll från bloggandet

Nu blir det som sagt ett litet längre uppehåll från allt bloggande och så, för jag åker nu iväg till Frankrikee! Packning är klart och jag vet inte hur många gånger jag kollat igenom för att checka så allt, verkligen allt, är med. Så hej då, vi syns om ungefr en vecka och då kommer jag ha mer än massa bilder.Onsdagens outfit

 
Onsdag, skolavslutning. Lite sent ute kanske, men glömde lägga upp bilden i Onsdags.
Enkel transparent skjorta med blåa jeans och 12cm klackskor. Inte fel alls, inte fel alls.Godnatt!

 
Dags och köra Påppe-stilen och sova. Länge, och bra! Hoppas ni gör detsamma.Lite bus i hagen

 Sommarlov yeh"I spin my hair right around, right round." Nynnelinynn.
Ja, vad ska man mer säga egentligen. Sommarlov. Det är den där tiden som man har massa tid över till att göra massa kul. Till exempel som att sova, äta och sova lite till. Kanske fika någon gång då och då, men inte för ofta för då måste man ju träna. Och träna är farligt. Ne, men seriöst nu Michaela. Såhär kan du inte hålla på. Du kommer förlora minst hälften av alla läsare, speciellt om du skriver allt du tänker på. Eller inte allt, för då hade detta varit en barnförbjuden blogg. *host* Ja, tillbaka till verkligheten. Sommarlov, det är skönt. Punkt!

Juste ja. Åker till Frankrike på Lördag, hoppas ni alla är väldigt avundsjuka. Nu ska jag packa för har inte riktigt gjort det ännu.Megan eller Michaela?

Vet inte om hur jag ska reagera eller känna mig. Sitter iallafall och försöker måla av Megan Fox (vilket inte är så enkelt).
Och då kommer plötsligt mamma in: "Oh, du målar ett självporträtt!"
Jag: " Uhum. Mamma. Det är Megan, Megan Fox."
Mamma byter ämne och jag kollar på teckningen. Ser jag ut som Megan eller är det min teckning som knasig ut. Frågor och frågor, men inga svar.
Vet inte hur jag ska reagera. Om jag ska hoppa högt av glädje och skrika "boyah", eller om jag ska slänga mig ner på knä och riva sönder pappret. Första alternativet känns mer lockande eftersom jag lagt ner någon timme på denna magnifika teckning!
Allt började med att mamma plötsligt dyker in (i mitt s.k målar-rum) : "Oh, du målar ett självporträtt!"
Jag: "Uhum ja, Mamma. Det är Megan, Megan Fox."
Mamma byter ämne och jag kollar åter igen på teckningen. Filosoferar mig bort.. Ser jag ut som Megan eller är det min teckning som jätteknasig ut. Är hon ful, eller jag overkligt snygg? Frågor och frågor, men inga svar. Jag ger mitt verk en chans ändå att den är mer lik mig än Megan. För kanske den ser bättre ut sedan efter lite skuggor och skit. Brukar vara så, hoppas det. Fast ja, annars kanske det är som mamma omedvetet sa, jag är lik Megan! Isåfall är jag mer än nöjd. För hon måste vara en av de snyggaste människorna.
Ville bara berätta detta till er, och nu ska jag fortsätta på min Michaela-Megan Fox liknande teckning!Den berömda hej-jag-vill-leka-blicken
Speed drawing: A Pirates Life For MeMusik: First Aid Kit - The lion's roar

Eftersom jag började måla på denna långt innan pennan skapades så har jag inte video på det. Neh, kanske inte så länge sedan, men jag började väl i slutet utav Mars 2011! Och det var bara några veckor sedan som jag fick för mig att: "JA, denna kan jag göra speed draw på. Yippie-lo-deer-lover-thingy!" Jaja, måste skaffa ett ritbord eller något liknande, känns som det kommer bli lättare att måla då, och att filma.

Teckningen är mycket snyggare i verkligeheten, enligt mig. Skuggor och så syns knappt på videon eller bilden. Får se när tiden är inne och man skaffar en scanner.Pengalös

Var en sväng i Göteborg igår med Mamma och Theo. Känner att jag vill inte ens kolla efter hur tom min plånbok är nu, men så är det och jag är fett nöjd med allt. Lite besviken att awesome-skjortan inte fanns i min storlek. Snygg och tyget var hur skönt som helst, men neh den var för liten. Måste köpa mer skjortor ändå att jag har en del vill jag ha mer. Har kommit in i en ny måste-ha-skjorta-hela-tiden-period.
Mina Vans ser svarta ut på första bilden, men dom är mörk blåa. Så låt er inte luras av den. Just so you guys know!

Sedan ett litet tips från mig. Om ni någon gång är i Göteborg, som man brukar vara iaf någon gång i sitt liv, gå in till Yves Rocher. Ligger i Femman huset. Parfymerna där, mums. Vissa luktar dock väldigt sött för min smak, men de som inte gör det luktar underbart. Parfym flaskan, 49 kr. Liten duschcreme, 19 kr. Ni kan gå in och kolla mer priser och så på deras shop.

Köpte ingen stor flaska med duschtvålen eftersom min hud är väldigt känslig mot vissa parfymerade tvålar. De blir torrt och det kliar så in i bomben. Men har redan en annan tvål från Yves Rocher som funkar helt perfekt, luktar underbart och inga problem alls med min hud. Så om det är samma för er, pröva tvålen från Yves. Kanske funkar för er med!Andas ut

Internets historia nu-, då- och framtid. 10 sidor, CHECK KLAR! Inlämnad i sista sekund, men fortfarande före dead line! 23:59:34. Dead line 00:00. Som en chef yeh. Nu ska jag sova innan min hjärna sprängs. Ville bara dela min lycka och lättnad innan jag lade mig. Om jag orkade skulle jag hoppat som en gris, men inte nu. Inte idag, inte ikväll.

Nu ska jag bara sjunka ner i sängen, sova och drömma om alla vackra varelser vi har på denna jord. Exempelvis talande maschmallows som inte kan gå på runda spindeltrådar, vet inte om ni vet historien om de... Kommer inte ihåg om jag berättat. Har alltid konstiga drömmar som jag älskar att återberätta, för det är som att uppleva dom en gång till. Menmen kan ta och förklara de i någon vlogg snart! Det är min favoritdröm, eftersom de är den som är konstigast av alla jag haft hittills.Eye
Muppiga, men underbara
Everything is fucked up
Värd skoldag

Göttans! Inställd svenska och klf, så idag hade man en lång och underbar sovmorgon till 12.00. Jo, om det ändå var så bra! Vaknade upp runt halv 8 med att regnet slog som stenar mot fönstret. Min första tanke var ungefär "Nej snälla, jag orkar inte. Låt mig sooova! ". Så jag slog huvudet i kudden igen och somnade om. Nästan ett underverk att jag hann med bussen kvart i 10!

Ja, jag hade ju egentligen inte någon större anledning till att åka in till skolan redan vid 10, men det var väl mest för att jag saknade klassen. (Och för att jag inte orkade äta hemma.) När man varit sjuk under en längre period blir man lite seg i huvudet, men direkt när jag satte foten i "vårat klassrum" var det som allt lös upp och all energi kom tillbaka. Efter lite dans, kramar, skratt och massa flumm känns livet redan mycket bättre. Ja, alla klassisar som läser detta, jeg tikker om er. Ni gör min dag!

Nu sitter man här och jobbar på Internet-uppgiften. Hela klassen. Eller ah, nästan alla. Deadline imorgon. Ja, men det känns rätt bra. För alla uppgifter har snart sitt slut och det är nog det starkaste beviset på att snart, snart är skolan slut! Skoldagarna blir bara färre och snart blir det iväg till Frankrikee! 16 Juni, jag längtar lite smått.Känslor, massor av känslor.
Nytt objektiv!


Nytt objektiv till kamera-familjen,
AF-S Micra Nikkor 40mm! (Har inte orkat ta kort på objektivet så får bli smakprov som är taget AV objektivet.) Det tog lång tid att bestämma om man skulle köpa nytt objektiv eller en ny dator, men till slut (när det var en kvart kvar tills det stängde) bestämde jag mig att ta objektivet. Är grymt nöjd! Så imorgon blir det ut till skogen och fota. Eller det har jag inte bestämt än, men något liknande blir det nog.

Iallafall, Linux levde livet framför kameran! Gjorde grimaser, skrattade och såg bara allmänt gullig ut. Ungefär sådan som jag va när jag var liten. En riktig liten linslus som mamma brukar säga. Loah däremot klagade bara över att jag var i vägen för TVn så han va nog inte lika glad över att jag hoppade runt och klickade kort. Kommer nog lägga upp fler foton under kvällen. För ja, har ju en del kort nu efter Linux!Sidecut, ja eller nej?