Red Riding Hood Dropdown Menu

Sockersöt enhörning

Känner att Ebba kommer ge mördarblickar när hon ser detta, men jag har överlevt hittills. Kan ju säga att veckan varit helt underbar. Har haft rätt fullt upp som jag nämnt i alla tidigare inlägg, men ja.. Varje dag blir bara bättre och bättre. Hade en månad för två dagar sen. Har inget annat att säga än att jag är så grymt glad över att hon är min. (Svär att hon kommer kalla mig gay för att jag sa de så.)Överlevde idag med

Skidorna lyssnar lite bättre och jag känner mig inte lika dålig. (Ändå att småungar på 5 åker bättre än mig..)
Ebba tyckte jag var beredd att pröva åka hela backen, och inte halva vilket jag gjort i två dagar nu, så gick det ju .. bra. Hon fick sin hjärtattack och jag fick en litet störtlopp. Jag åkte där lugnt och stilla. Övade på mina svängar och plötsligt kommer det två rakt emot där jag åkte. Så jag var tvungen att svänga undan och där började mitt störtlopp. Jag lever än, och kom ner på backen med alla ben i behåll. Fast jag tror inte Ebba hade några stora förhoppningar att jag skulle klara av det.

Vi har nyss kommit hem från middagen nere i Ladan. Älsklingen sitter och spelar NFS och jag kollar på. Dock sitter jag ju nu och bloggar, men ni fattar. Jag har precis fört över Inception så det blir kvällens film! Igår var det Tenacious D och Red riding hood.

Jag har inte orkat ladda upp någon film än, men det kommer! Jag ska försöka fixa bilder som jag kan ladda upp så ni får lite roligare inlägg än bara ren text. Det har inte funnits så mycket tid med det än så länge.Bilder från julafton
Snart ner i backen

Jo, men här är det kallt och fint. Skidorna går inte att styra helt och hållet, men annars lever jag. Mongovideos har filmats in och om jag får tillåtelse från de andra så kommer någon upp. Om inte så kommer det bilder om jag får tid att ta några. Snabbt och kort inlägg, punkt.Färdig

Färdig med packandet!
Det var en svår match att få i allt att få plats i reseväskan, men jag lyckades efter ett tag. Först var det mer som ett berg av kläder och när jag försökte seriöst så slutade det med att hälften av kläderna fortfarande låg kvar i sängen. Men efter min helt lysande idé "Tetris-packning" så lyckades jag med att få ner alla kläder. (Ändå kände jag att jag skulle ha tagit med mig mera kläder.) Så imorgon bär det iväg till Branäs. Och nu måste jag sova!Upp i luften

Nu blir det upp i luften för att ta en sväng med pappa och flygplanet. Om man kollar ut ser det ut som våren är här redan, alltså är det rätt grönt! Men solen skiner och det är inget snöoväder.
GOD JUL
En dag kvar
Börja sälja porträtt?

Som några kanske vet så har jag länge haft tankar på att börja sälja teckningar och avmålade porträtt, men jag måste tänka igenom hur detta ska gå till. Pengar. Tid. Och så vidare..

Eftersom familjen ska flytta ner en våning (nästa år) och jag ska bo kvar på den överesta våningen. Så har jag tänkt på att bygga upp en egen mysig atelje i ett av rummen. Med ett staffli, dukar, ritbord och massa färger i alla former. Detta kommer ju dock kosta ett par kronor så det tar ett tag tills det är klart helt. Men hör ni inte hur mysigt det låter. Jag har alltid velat ha ett litet konst-rum där jag kan gå in och bara stänga av allt annat.Smile to all the haters

Spår i snön
Efter tre timmars råpluggande..

.. blev man klar med Engelskan och det känns hur gött som helst. Skrivit klar varje punkt. Läst igenom. Och inskickat. Totalt blev det en "reading diary" på nio sidor.

Det är också den grundliga anledningen varför jag inte bloggat något nu på eftermiddagen och nu ska jag sova så mer bloggning nu på kvällen blir det inte heller. Jag tror allt ni står ut till imorgon. ( Fast vet inte hur mycket tid jag har då heller. ) För imorgon ska jag ut och handla de sista julklapparna och sedan börja packa till Branäs. Ska ju vara uppe i Ebbas stuga över nyår för att åka skidor och det kommer bli hur mysigt som helst. Jag ska bomba med kort. Och om jag får tid ska jag filma. Har ju planer att filma Ebba, men eftersom hon också läser min blogg blir det aldrig någon överaskning när jag kommer på något. Men nu vet du det, jag kommer filma dig.

VILL OCKSÅ PÅPEKA ATT... det kommer bli den första gången jag åker skidor i hela mitt liv. Några tips från er läsare kanske? Tips så jag inte ramlar och dör? Skulle vara tacksam över det eftersom jag planerat att fortsätta blogga nästa år också.

Gud nej. Nu fick jag dåliga idéer att lägga upp video när jag åker skidor... Skulle vara riktigt kul eftersom jag själv skulle dö av skratt utav att se mig själv stå som bambi på hal is. Den tanken får ligga och växa till sig lite så får vi se vad som händer.tumblr bilder är alltid mys

bilder från tumblrIväg och bowla med klassen

Klockan 10.15 är det MET11:s tur att ta dö på bowlingbanan. Kom igen nu klassen.
Nu spräcker vi golvet.. eller. Det är väl det det går ut på?Koder till hur man kan bygga upp ens meny

Förlåt för segt svar, men jag glömde att skriva klart mitt svar (inlägget).
Min meny är inte så speciell egentligen. För den är väldigt enkelt uppbyggd. Alla koder finns enkelt att hitta på Designa din blogg (DDB) och google. Men eftersom jag fick förfrågan tänkte jag ge er lite koder/länkar till koder som kan hjälpa er på traven att göra en egen meny. (Detta är koderna som gäller blogg.se)
Ett tips ifall du ska bygga upp en ny design är att göra den på en underblogg.

Länk till Hur du flyttar upp din meny över headern

Kod för boxarna:
Jag skapat olika boxar i menyn med bilder, men det finns ett mycket enklare sätt. En enkel html kod, lägg först in denna kod under #side i din stilmall:

#box {
width: 212px;  <- Bredden på min meny
padding: 10px 10px 10px 10px;  <- Avstånd
background: #FFFFFF; <- Färg på bakgrunden
border: 1px solid #FF4A7D; <- Färg på ramen (om du inte vill ha ram, ta bort)
}

Om du vill ha runda hörn på din box (som jag har) lägg då till dessa koder. 5px styr hur runda hörn du vill. (högre tal ger rundare, och mindre tal mindre. Men det säger väl sig själv)

-webkit-border-top-left-radius:5px;
-webkit-border-top-right-radius:5px;
-webkit-border-bottom-left-radius:5px;
-webkit-border-bottom-right-radius:5px;

-khtml-border-radius-topleft:5px;
-khtml-border-radius-topright:5px;
-khtml-border-radius-bottomleft:5px;
-khtml-border-radius-bottomright:5px;

-moz-border-radius-topleft:5px;
-moz-border-radius-topright:5px;
-moz-border-radius-bottomleft:5px;
-moz-border-radius-bottomright:5px;
}

Glöm inte att ta bort (background: #FFFFF;) under din #side eller helt enkelt byta #FFFFFF till transparent. Om du inte gör det kommer inte boxarna synas. Klicka spara och hoppa vidare till din kodmall.
Gå ner till <div id="side"> och där under lägger du in boxarna så du vill ha dom.

<div id="box">
INNEHÅLLET SOM DU VILL HA I DIN BOX </div><br />

Så om du t.ex. vill lägga senaste inlägg i en box så lägger du in (exempel från min kodmall) :
<div>
</div>
<div>
<div>Senaste</div>
<ul>
<tag:recentlist limit="15">
<li><a href="${EntryPermaLink}">${EntryTitle}</a></li>
</tag:recentlist>
</ul>
</center>
</div>
<div>
</div>
<br/>

<div id="box">
<div class="navheader">Senaste</div>
<ul>
<tag:recentlist limit="15">
<li><a href="${EntryPermaLink}">${EntryTitle}</a></li>
</tag:recentlist>
</ul>
</div><br />
<br/>
<br/> = enter, mellanrum neråt. Ju mer desto mer mellanrum.
Hur enkelt som helst. Nu är det bara att göra detta så du har allt i boxar. Glöm inte att ändra samma sak i inläggssidan, kategorisidan, arkivsidan också!

Kod för länkknappar:
Om du inte förstår vad jag menar med länkknappar är det de "knappar" jag har längst upp i min meny.
Om du bara vill lägga in en bild (t.ex min gif-bild) behöver du bara kopiera LÄNK TILL BILDEN-koden.

<a href="LÄNK TILL VART DEN SKA LEDA" target="_blank">
<img src="LÄNK TILL BILDEN">
</a>

Länk till Personlig text i menyn (DDB)
Efter att du har lagt in texten där du vill så får du fixa textens utseende genom html-koder. Detta kan du hitta genom google, DDB.

Länk till Ordna dina månader i ditt arkiv som du vill (DDB)

Länk till Hur du skapar en personlig meny (DDB)
Om du ska göra detta måste du vara JÄTTENOGA med vilka koder du raderar och var du lägger till det. För hela bloggdesignen kan bli konstig ifall du tar bort fel.


Det var lite hjälp för er som sökte efter de! Kanske inte så många koder som jag faktiskt skrev ut och förklarade, men som sagt: Google is your friend! Och i mitt fall så att DDB hjälpt mig 8 av 10 fall.

Är väldigt tacksam för kritik och eran åsikt. Ska jag fortsätta? Vill ni att jag ska förklara mer koder? Och till er som har fråger: fortsätt fråga. Jag svarar på alla jag kan. Ska göra mitt bästa att ge er läsare den förklaring ni vill ha! Det är underbart när jag faktiskt får respons på det jag skriver.Iväg till skolan!

följ mig på gifyoEdit

Före -> Efter
Bara en enkel redigering. Fixa levels och justera curves. Detta är den grundliga redigeringen jag gör på det flesta av mina bilder. Inget svårt alls. Nu en fråga till er: Skulle ni vilja att jag lägger ut med före-efter och förklarar hur jag gör redigeringen. Typ som en liten ps-skola?Mysig snö

Kommit lite snö här i Floby, men jag är mer än glad. Det blir så mysigare att kolla ut.HEY

I found my cosy pink monster-slippers!
Har du också giyo, följ då min gifyo!Bakom mina solglasögon

Kul att man satt och måla i ungefär 1-2h, och sedan när man sparat den märker att fan ja.. den är bara 500x353. När jag gör den större blir allt bara så pixligt. Neh, men nu ska jag försöka måla något mer. Bara för att släppa ilskan att jag misslyckades med denna. Får ta och se om det finns något kul i "Inte klara"-mappen.Video: Theo gör ett försök att filma

Denna film är från Augusti -11. Resa mot Floby/Falköping med lillebrorsan. Han försöker filma, men får inte riktigt till hur man fokuserar. Så halva filmen är ju ofokuserad, men han är ju söt ändå.

Och där är ju jag med. Fast som blond. Uberblond.Beautiful night

Flämsjön, 10 AugustiSunny day

Flämsjön, 10 AugustiKvällens dröm: Potatis sväng

Det börja med att jag och Ebba var på en galen poolfest med folk överallt. Huset var vitt, jättestort och hade en stor glasaltan. Sedan åkte vi till familjen som var på en camping. Eller det var mer massa små stugor mitt ute i skogen. De såg typ ut som träkojor. När vi kom fram så hade min familj precis ätit mat så vi tog disken och diskade.
Sedan till den självaste roliga delen. Ebba och jag skulle lära mina småbröder åka cross. Det började med att ebba tog en grillpinne av något slag och trädde på potatisskivor. I var ände sätte hon en fel potatis så det inte skulle åka av. Under tiden som hon sätte på alla bitar tjatade theo på henne:
- Skynda dig.
Ebba svarade något i stil med:
- Theo, nu får du lugna dig.
På något sätt så böjde hon denna och poff: En potatis sväng! På denna potatis sväng visade hon hur dom skulle göra i svängarna för att klara av dom på bästa sätt. Mitt ute i skogen där vi va fanns en skogbana som var jättelerig. Först ut för att ta ett varv blev Loah. Han klarade de första kurvorna, men när han kom till en jättelerig sväng stannade han för att istället hoppa i lerpölen. 

Ibland frågar jag mig själv vart jag får allt ifrån, men jag har inget svar på det.Nu: Scott Pilgrim vs. the worldKanal: TV1000
Underbar film. Såå nu ska jag fortsätta äta godis och kolla filmen.Here in your arms acoustic
Mh, yeh.
Green-eyed

Fråga till er: Vilken ögonfärg har ni?WHYY?

I want my tumblr back.. snyfft.Mmh, tomten.

" Jag vill bara äta upp honom nu, men... Vem ska då ge mig julklappar? "

Skaffat gifyo (klicka för att komma till min profil) nu bara för att jag är cool. Eller jah.. "cool".Video: Natta gosar med Kaisa

Natalie är bäst. (Jag blev tvingad av Natta)Senaste nytt

Kommer börja ladda upp videos.. Första kommer upp om några minuter!
*ljudeffekt: DOM DOM DOM DOOOOOOOOM*Liten Micha


Alla har vi varit små. Det är väl det enda man kan säga om kortet. Lilla valpen framför mig är Catalina (om jag nu inte ser fel). Kolla vad långt hår jag hade! Hade ner till höften innan jag klippte av det till axlarna. Tror det var i femman jag klippte det. Det var rätt jobbigt att borsta igenom, vad jag kommer ihåg. Mamma har nog flera bilder på mig som ännu mindre, men det är väl de bilder jag håller för mig själv än så länge. Jag vet i alla fall en person som gärna vill se dom och mamma kommer väll plocka fram dom nästa gång hon kommer hit.Nu drar plugget igång igen

Ner med tumblr. Facebook. Bloggen. Och alla andra sidor som stör.Bild från sommaren, Prästkragar
Mmmh, cookies

Jag vill ha kakor.You'll always make me smile
Sia - Breathe me
Irriterad på Västtrafik

Dagen börjar med att man får reda på att 67an är inställd. Dom fått för sig att inte köra den längre. Stod och frös i en timma innan mamma ringde och berättade de dåliga nyheten. Så nu måste jag åka 7.35 för att komma till skolan 8.30. Vanligtvis så åker jag 7.55-8.20. Jätteroligt. Jätteroligt.

Kan dom inte någon gång vara snälla och sköta allt så det funkar. Det kommer bli värre sen när snön kommer.Ella
Charmiga Appollon
Kaffebönor

Bara för att kaffe är väldigt gott. Det är alltid mysigt att fika.Inspiration

bilder från tumblrLiten finlandstjej vid namn Elohopea

Som vissa kanske vet så åkte jag och Mamma upp till Stockholm torsdag eftermiddag och övernatta hos Ebba. Tidigt på fredag morgon kom mamma in och väckte oss så vi skulle hinna vakna till innan vi skulle iväg till hamnen. Runt 9 tiden var det dags att dra in till stora staden med stort S och hämta Elohopea, Ella som vi valt att kalla henne.
Hade vi inte sovit hos Ebba hade vi varit tvugna att åka hemmifrån vid 3-4 för att hinna hämta upp valpen vid 9.45. (Det tar ju ungefär 5 timmar att åka upp till Stockholm.)
Medans vi lämnade av Ebba hemma hos sig igen passade vi på att gå en liten promenad runt i hennes trädgård med den lilla. Hon slogs med äpplen, jagade målare, kollade på flygplan och gjorde galna ninja moves. Efter en 11 timmars resa förstår jag varför hon var på ett sånt bushumör.

Ändå att hon var så busig så lugnade hon ner sig snabbt på resan hem från Stockholm. Hon sov i min famn och vände på sig lite då och då. La huvudet på armen. Vände sig om. Sniffade sig in i min tröja. Ibland så la hon huvudet på bröstet och kolla på mig. Hon var som en ängel.

Efter Ellas resa på över 100 mil så var hon hemma hos oss. Våra hundar var (som ni kanske förstår) väldigt intresserade av den lilla finlandstjejen.

Kaisa var grymt nyfiken. Ser ni hur mycket den lilla Kaisa växt på dessa fyra veckor vi haft henne! (bilder nedan) Klicka här för att komma till det första inlägget med bilder på henne jag la upp. Förut har jag lagt alla bilder på hundarna under kategorin Foto - Djur, men eftersom jag lagt upp så många inlägg med just bilder på våra hundar så har jag skapat en ny kategori till de. Klicka för att komma till Foto - Våra hundar.

Kan du tänka att det bara skiljer (ungefär) en månad mellan dom och ändå är det en sån stor storleks skillnad.

 
På bilderna Kaisa och Ella

Senare på kvällen kom kussen Elin och hennes pojkvän förbi. Då blev det ännu mera bus. Så du kan ju bara tänka dig hur trötta alla hundar va. Och det var jag med. Så jag tog lille Ella in till min säng och bäddade i ordning en liten plats för henne. Där hon somnade nästan direkt. Tyvärr kunde hon inte sova natten ut hos mig, eftersom valpar ofta vill gå ut och kissa klockan 6 på morgonen. Vilket jag inte någon större lust med.

Mer bilder kommer ut snart för mamma vill nog ha mer bilder till hennes kennelblogg. Får se när det blir av bara.Skull
Fick som uppdrag att måla en döskalle till ett cd fodral (skoluppgift). Kände först att jag inte skulle klara det, eftersom jag aldrig målat en "riktig" döskalle förut. Någon gång måste vara den första. Tänderna kladda jag bara på eftersom jag inte kommer kunna fortsätta imorgon på lektion. ( Kommer vara uppe i Stockholm stad. ) Men har skickat pdf filen hem så jag kan fortsätta lite till!

Kritik vad ni tycker skulle vara hur gulligt som helst!Klappis handel med Ninis

Varit på Överby med Nina idaag. Kollat klappisar (ett gulligare namn än julklappar) och hittade ett par stycken. Vi kollade runt på annat också, men vårat huvuduppdrag var att leta julklappisar. 

Det hände en grymt läskig sak med... Jag menar då jätteläskig! Inte spök-läskig. Utan mer wierd-och-galet-läskigt. Det var så här att jag och Nina gick från bussen och höll fast hårt i varandra för att inte ramla på den hala isen. Vi gick och nynna på låtar som vi ofta gör, och snackade om något (som vi också väldigt ofta gör). Kommer tyvärr inte ihåg vad det är därför jag sa det så. Vill tillägga nu innan att vi båda var omedvetna om vad som skulle sägas under konversationen, alltså var det inte från något yt klipp eller något som sagt tidigare under dagen.
Sedan så ropar vi ut båda två samtidigt "TVÅHUNDRA...ÅTTIOSJUUUU!" Detta numret var helt random. Vi var nog båda lika beredda på att vi skulle säga olika siffror och låta helt kockobäng. Fast när vi hörde att vi sa samma så möttes våra blickar och de hade en vad-var-det-som-nyss-hände blick. Det finns miljontals siffror, men vi lyckas ta samma på något vänster. Sedan efter denna upplevelse hade vi en kort, men klok, diskution vad som just hände. Kan vi läsa varandras tankar? Eller, vad hände egentligen?

Sedan när vi blev slöa och kände suget utav socker flög vi mot doften av glasseen. Det glittrade runt oss och vi fick stora stolta apploder av alla de allra högsta enhörningarna när vi kom fram.
Fast kanske inte, men skulle varit fett coolt om det var så!Thank you!

Thank you God, for sending me an angel.
Thank you for giving me a beauty with the heart of gold.
Thank you for saving me from the darkest.
Thank you for show me the way home.
I'm promise you that I'll take care of your angel. Make her feel like home. I'll make this dark cruel world we living in to the heaven she's used to. I'll make her laugh for hours, so she lives a longer and happier life. Ohgod, I want to see her smiling all the fucking time, cuz... you know.. her smile is so stunning.
To keep it simply;
Thank you for the angel you've giving me. She means a lot to me.
Tar det aldrig slut?

bild från tumblr


Ännu mera plugg. Känns som det aldrig tar slut, men någon gång kommer jag ner till botten av min hög med läxor. Så nu höjer jag musiken och dyker ner i mina djupa läxdvala. En bra början är att stänga ner tumblr, face och allt. Och bloggen framför allt.
Lust att lyssna på min musik (/min spotify)? Då är det bara att klicka på spotify knappen längst upp till höger i min meny. Om du är så lat och inte orkar flytta pilen och klicka kan ni också klicka här: *klick*SNÖ

PRECIS! Det ligger snö ute. OOOHYEEAH. Hoppas det ligger kvar längre än bara idag. (Vilket det troligen kommer göra) Det har ju bara kommit 1 dm, men ändå. Det kanske finns en lite chans att det kommer en del snö i år ändå.
Den som hittar sorgen bakom ditt leende
Ord bakom din tystnad och kärlek bakom din ilska,
är den person som kan hålla dig för evigt.Ett försök att måla dina ögon

Jag är fortfarande mycket osäker om det är likt. Fast jag lägger upp bilden ändå eftersom jag lovade! Detta var min lilla kladd jag gjorde igår. Var rätt nogrann med den och ändå kallar jag det som kladd. (Den lilla fjärilen är från en annan liten kladd sak jag gjort längre ner på sidan.)

Borde skaffa bättre belysning så man bättre kan se skuggorna. Enklaste skulle vara om alla kunde se den med sina egna ögon och avgöra hur den var då. På bild blir den oftast fulare än vad den egentligen är.Plugg i tåget (& ny teckning ikväll)

Nu blir det iväg till tåget och plugga vidare på engelskan. Jag har ändå timmen för mig själv.

Senare ikväll kommer det upp en teckning jag målade igår. ( Målade av Ebbas ögon. ) För behöver träna upp så jag kan måla mer realistiskt. Tränar också på att göra bättre skuggningar. Har ju framtidstankar att börja måla av bilder. Porträtt, djur och natur. Detta är dock just nu bara en idé än så länge och inget bestämt, men jag tankarna finns och det är nog inte omöjligt att dom blir verklighet nästa år. Ni får gärna kommentera om det är så att ni är intresserade.

Har inte kunnat ladda upp bild på den eftersom jag inte tog med kameran i helgen. (Såklart.) Men jag är både stolt och lite missnöjd över den. För håller man den längre ifrån är den lik, men närmre så ser jag alla fel jag gjort och då är det inte alls likt. En positiv sak är att Ebba visste vilken bilden det var ändå att jag inte sagt vilken det var jag målade av. Å det tycker jag är ett tecken att jag lyckades, men slut-tjatat nu..
Bild kommer ikväll.Krossa alla fönster
Ebbas fanart av migKände mig tvungen att lägga upp den eftersom jag har lovat att ha bilden som profilbild till Söndag kväll. Jag tror ni förstår varför jag tycker om henne så. Hon är helt enkelt underbar. Vill också påpeka att Ebba är den första som målat av mig (om man räknar bort bildlektioner i högstadiet) och jag är grymt stolt!We Don't Need A Cure

LA LA LALA LALALA !!
Nu sitter jag här färdigpackad och klar. Så snart blir det att traska bort till tåget med lillebrorsan som också ska till sin pappa. Fast först måste jag dra i mig en macka för jag är hungrig..
(btw: min tunga ser rolig ut på bilden, därför valde jag den. ehe, tönt jag är!)Rihanna - Talk That Talk
Love it when you talk that talk to me yeah
Ser bara lite efterbliven ut, men ... efterblivetsnygg? Aldrig hört talas om det?